mandag 22. juli 2013

ENDELIG KOM SOLA!

Sola titter fram etter flere ukers fravær 22.07.13

 

Sola skinner gjennom høstfarget løvtre                                               Foto: Bjørg S./ Oslo 2007

 

På denne spesielle dagen 22.07 kom endelig sola fram på Nordmøre. Ikke en sky på himmelen. På en måte forventer man sol når det er sommer! 

På samme måte forventer vi fred i vårt kjære land, Norge. 
Men 22. juli 2011 vil alltid fortelle oss at fred ikke er noen selvfølge. Denne dagen som skulle komme til å forandre livene til så mange mennesker, vil alltid stå fram som dagen da terroren inntok Oslo og rammet oss på en smertefull måte. Mange uskyldige menneskers skjebner ble for alltid endret. 

I sammenheng med denne tragedien våknet den norske folkesjelen og kjærligheten viste seg å være stor mellom oss. Jeg var selv i Oslo en stund etter at dette skjedde, og kunne observere noen av kjærlighetsbevisene ved Oslo domkirke og ellers rundt om i byen. Det var som om alt var litt stillere og folk beveget seg litt saktere enn før. Det var tid for sorg og ettertanke. 

Men ikke bare nordmenn viste sin medfølelse og sorg over det som skjedde. Mange fra andre land viste på flere måter sin deltagelse og kjærlighet. Midt i sorgen skinte sola!

Det var et blomsterhav ved domkirken som etterhvert ble fjernet. Men selv etter at de første blomstene var borte,  kom det folk til domkirken og la igjen nye blomster og hilsener! En sterk og gripende opplevelse å se allle blomstene, kortene, hilsenene og symbolene på at kjærligheten lever sterkt mellom oss når tragedien rammer så hardt


Jeg legger igjen noen av mine bilder som et minne om 22.07.11


Utenfor Oslo Domkirke august 2011 
 


 


Størst av alt er kjærligheten!                                                                     Foto: Bjørg S./ Oslo  2011


2 kommentarer:

 1. Ett fint innlegg om en forferdelig hendelse,

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :)
   Ja det var en forferdelig hendelse som alltid vil sitte der!

   Slett