TANKER OM LIVET

Foto: Bjørg S.

TANKER OM LIVET

Bildet over viser en bygning som heter Varden! Når man går inn og klatrer opp i Varden åpenbarer den beste utsikten seg. På toppen av Varden står en retningsviser. 

Jeg tenker at bildet av Varden kan være et symbol på selve livet. Livet strekker seg fra bakken og oppover i det våre føtter er plantet på bakken og vi strekker oss oppover som individer fysisk etter hvert som vi vokser opp. 
Noen ganger kan det være lurt å "klatre" litt opp over seg selv for å få et videre perspektiv på livet. Det kan være fint å se at det finnes noe utenfor det som man befinner seg i til enhver tid. 

Andre ganger kan det være lurt å ha en retningsviser eller en visjon for livet. Spesielt når en føler at man står litt fast som menneske! Kanske lurer man på hvilken retning man skal bevege seg i?

Jeg kan huske at jeg selv som barn hadde en drøm om å bli flyvertinne. Denne drømmen hjalp meg nok til å arbeide i reiselivet i mange år, og i et flyselskap selv om jeg ikke endte opp som flyvertinne. 

Som barn hadde jeg mange drømmer! Jeg var en glad og trygg jente! 
Da jeg var 7 år skjedde det noe i livet mitt som skulle endre livet til den trygge og glade jenta! Et dødsfall rammet brått og plutselig vår lille familie. Det ble plutselig ikke så mye trygghet og glede lengre. Livet tok en annen vending. Det ble et liv, men ikke akkurat slik som det kunne vært!
Det skjedde en brå endring i min barndom. Men livet skulle også ta en annen vending enn planlagt i voksen alder. Som mange andre var jeg en av dem som fikk en brå stans midt i min yrkeskarriere. Denne bråstoppen har vært tøff å komme seg igjennom. Men samtidig har jeg lært så utrolig mye både om meg selv og om andre! Denne lærdommen er jeg takknemlig for. Selv om jeg er den første til å innrømme at det å være i arbeidslivet og ha et liv som fungerer, er det mest komfortable, sikreste og enkleste. 

Å forstå det som skjer og bli forstått av andre har vært en av mine største utfordringer når livet ikke er som jeg skulle ønsket. Det er ikke alltid like lett og snakke om vonde ting. Noen ganger er det best å unngå det temaet. Om en tør og åpne opp og fortelle hvordan det er på innsiden, så er det ikke alltid slik at de mennesker som du åpner deg for evner å sette seg inn i det du snakker om! Og noen ganger tenker jeg at det er slik at en selv ikke forstår andre når de kommer med noe av seg selv.      


       Foto: Bjørg S.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar